Vores planet

Filed in Anmeldelser by on 9. februar 2016 1 Comment

Vores planet er et helt enestående portræt af Jorden. BBC-serien fra 2006 er stadig den mest ambitiøse og dyreste dokumentarserie, som BBC nogensinde har produceret – og den er virkelig værd at se. Optaget på 7 kontinenter – i 64 lande – af 71 fotografer – og over 4 år. Et projekt så ambitiøst, at det burde være umuligt at gennemføre.

Men resultatet taler for sig selv. I Vores planet opleves steder og dyr, der aldrig før har været fanget på kamera. Serien hylder naturens mangfoldighed fra de højeste bjerge til de dybeste have, fra frodige regnskove til sandede ørkner – og giver os et sublimt indblik i, hvor varieret og skøn vores planet er.

Vores planetVi er alle fire fascinerede af Vores planet og har lige set den for tredje gang på 8 år. Første gang var min ældste datter kun tre, men alligevel var hun tryllebundet af de smukke film. Nu kan hun selv læse underteksterne og forstå meget af det engelske. Fortælleren David Attenborough fører os nemlig roligt og informativt gennem de 11 afsnit, der hver varer 50 minutter. Efter hvert afsnit er der en 10 minutters video-dagbog, der giver et underholdende indblik i, hvordan serien er lavet – og hvilke strabadser producere og fotografer måtte udholde. Fx hvordan de vadede rundt i kakerlakker, eller hvordan de skulle angribes af hajer.

Underligt at tænke på at denne utrættelig indsats kan nydes i sofaen – via Netflix eller en DVD blue-ray til 100 kr. De fleste biblioteker har også serien. Den kan også købes på DVD via Amazon – men uden danske undertekster. Hvis man vil tjekke serien, før man anskaffer den, så kan man se en del filmklip på BBC’s hjemmeside.

Som kuriosum er det lidt imponerede, at serien ligger på en delt andenplads på IMDb’s TV-serie liste – sammen med Breaking Bad og fulgt af Game of Thrones.

Vores planet-serien indeholder afsnittene

 1. Fra pol til pol
 2. Bjerge
 3. Ferskvand
 4. Huler
 5. Ørkener
 6. Isverdener
 7. Sletter
 8. Regnskove
 9. Lavvandede have
 10. Sæsonbestemte skove
 11. Havets dyb

 

Tags:

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Forårsblomster - Vilde Vide Verden : Vilde Vide Verden | 4. maj 2016

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *