Kender du Sandulven?

Filed in Anmeldelser by on 6. november 2015 0 Comments

Sandulven af Åsa Lind er en lille filosofisk perle velegnet til højtlæsning for børn fra 5 år og til selvlæsning for piger fra 8-9 år. Læs den, hvis I er til sommer og poesi, men også hvis I er til små og store spørgsmål.

Zackarina bor i et hus ved havet med sin far og mor. En dag finder hun den glittergule og vilde Sandulv, der ved alting i alle verdener.

SandulvenBogen er god som udgangspunkt for en snak om verden omkring os. Man får blandt andet svar på, hvorfor far altid skal læse avis, hvad man var, før man blev født, hvorfor man skal tage støvlerne af indenfor, når man alligevel skal have dem på igen, og hvad det betyder, at noget er uendeligt. Så er det op til en selv at beslutte, hvad der er små og store spørgsmål.

Hvad spiser du? spurgte Zackarina forsigtigt. Spiser du … mennesker?

Mennesker? Nej, føj! sagde Sandulven. Jeg spiser mest solskin og måneskin, for man bliver vildt klog af måneskin. Jeg ved alting.

Alting i hele verden? spurgte Zackarina.

Ja, alting i alle verdener, smilede Sandulven.

Vi har læst bogen flere gange, og Sandulven er faktisk en af årsagerne til, at jeg har lavet en blog. Bogen er lidt magisk, og jeg ønskede at have mulighed for at anbefale den til andre. Derfor er det passende, at mit første indlæg handler om den. Hvis I bliver fanget af bogen, kan I læse videre i Mere om Sandulven. Desværre er bøgerne udsolgt fra forlaget, men de kan lånes på biblioteket.

 

Tags: ,

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *