Hjælp fuglene med deres redebygning

Filed in Aktiviteter by on 2. april 2017 0 Comments

Fuglene har travlt i øjeblikket. De skal finde partnere og bygge reder. Hvis I vil hjælpe dem lidt på vej med deres redebygning, så kan I hænge redekasser op. I kan se mit spurverækkehus her. Men I kan også sørge for, at de har masser af redemateriale. Rederne skal nemlig fores godt, så ungerne ligger dejligt lunt og tørt.

Foto: hestehår i mejsekugleholder

Fuglene bruger gerne mos, kviste, blade og dun til reden. På denne årstid kan det dog være svært for dem at finde tørt materiale, der er godt isolerende. Men det kan vi heldigvis hjælpe dem med. Vi kan jo tilbyde luksusvarer som

  • Den pels, I børster af jeres hund, hest, kat eller kanin. Brug dog helst ikke jeres eget hår, da det kan vikle sig om fuglenes ben.
  • Dun og fjer fra en gammel dyne eller pude.
  • Uld, hvis I har får – eller kender nogen, der kender nogen, der har får. Klip det gerne i små stykker.

Forestil jer lige, hvor travlt fuglene vil få med at hente alt det skønne materiale. De kommer sikkert langvejs fra for at skaffe forsyninger.

Redematerialet kan sådan set blot sættes fast i en grenvinkel eller lægges under en busk. Men I kan også komme det i en tom mejsekugleholder – eller i et løgnet eller en hjemmelavet beholder af hønsenet.

Sørg blot for at placere materialet, hvor I kan se det fra vinduerne. I vil hurtigt opdage, at det er i høj kurs. Det er hyggeligt at se fuglene flyve frem og tilbage, indtil reden er lun og klar til næste generation.

Renser I redekasserne næste forår, så bliver det sjovt at se, om I finder noget af jeres materiale i rederne.

For øvrigt er det en god ide at tilbyde redemateriale hele året rundt. Fuglene får jo flere kuld unger – og bruger også rederne om vinteren.

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *