Akvarier i Danmark

Filed in Udflugter by on 18. november 2016 0 Comments

Inspireret af mit indlæg om Øresundsakvariet, har jeg lavet en samlet liste over danske akvarier. Nu hvor det er koldt udenfor, er det nemlig perfekt at lægge nogle af naturoplevelserne indenfor.

Danmark er velsignet med mere end 8.000 km kystlinje. Mon ikke I en gang imellem tænker på, hvad der befinder sig derude under havets overflade? Det kan I heldigvis finde svaret på flere steder rundt om i landet. Danmark er nemlig også velsignet med mange akvarier.

akvariumFoto: Pixabay

Nogle akvarier er store, andre er små. Nogle er målrettet havene omkring Danmark, andre har fokus på havene under fjernere himmelstrøg. Men de bedste akvarier gør os klogere på verden –  uanset deres størrelse og fokus, samtidig med at vi hygger os.

Jeg opdaterer listen med kommentarer / anmeldelser, efterhånden som jeg får besøgt de forskellige akvarier igen. Hvis I kender andre danske akvarier, hører jeg meget gerne fra jer.

 

Aqua – Akvarium & Dyrepark, Silkeborg

 

Den Blå Planet, Kastrup

 

Fiskeri- og Søfartsmuseet, Esbjerg

 

Fiskeriets hus, Hvide Sande

 

Fjord og Bælt, Kerteminde

 

Jyllandsakvariet, Thyborøn

 

Kattegatcentret, Grenaa

 

Nordsø Akvariet, Nr. Vorupør

 

Nordsøen Oceanarium, Hirtshals

 

Tivolis akvarium, København

 

Øresundsakvariet, Helsingør

Øresundsakvariet er Danmarks mindste, men hyggeligste saltvandsakvarium. En oplevelse for både børn og voksne. Her kan I blive klogere på livet under havets overflade. I de børnevenlige rørebassiner kan I klappe en krabbe eller holde en søstjerne. Kom og se dyrene blive fodret flere gange om dagen. Der er altid personale tilstede, som kan svare på spørgsmål om dyrene. Læs min anmeldelse her.

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *