Øresundsakvariet

Filed in Udflugter by on 12. november 2016 3 Comments

Kender I Øresundsakvariet? Det er et af Danmarks mindste akvarier; et saltvandsakvarium, der byder på både rørebassiner, levestedsakvarier og temaakvarier. Stedet er børnevenligt og hyggeligt. Helt klart en lille udflugt værd på en kold vinterdag – eller for den sags skyld på en varm sommerdag. Som en ekstra bonus er personalet meget imødekommende og altid klar til at svare på spørgsmål og fortælle historier.

Vi har besøgt akvariet flere gange – senest da pigerne havde bestået deres Lær at kende 25 fisk med topkarakter. Læs mere om det her. Det særlige ved akvariet er, at man får indblik i den verden, som udfolder sig på bunden af de danske have og fjorde. En verden, som de færreste kender noget til. Det er overraskende, hvor spændende og farverige dyr og planter, der er i Øresund og Kattegat.

soeanemoneFoto: søanemone, Pixabay

For de fleste børn vil rørebassinerne være et hit. I det lave bassin kan man fange en fladfisk, røre ved en søanemone eller lege med en strandkrabbe. I det høje bassin er der større fisk og rokker – meget spændende, også for voksne!

Dyrene i det lave rørebassin bliver fodret kl. 11, og børn og barnlige sjæle må meget gerne hjælpe. Kl. 12 er det blæksprutterne, der bliver fodret. Generelt fodres der dyr hver time samtidig med, at personalet fortæller om føden samt spændende facts om dyrelivet i havet. En positiv og nærværende oplevelse.

Her op til jul, har der åbenbart været drillenisser på spil i Øresundsakvariet. De har vasket gulv med skrubberne, hevet havkatten i halen, syet sokker med tangnålene og givet torskene kuller – og så har de gemt sig! Akvariet opfordrer til, at man kommer og hjælper med at finde alle drillenisserne.

Hvis I har fået lyst til at besøge stedet, så finder I Øresundsakvariet på Nordhavnen i Helsingør. Entréen er meget overkommelig: 220 kr. for en familie med to voksne og to børn. Der er gratis adgang for børn under 3 år. Det er også muligt at købe årskort. Find mere information om Øresundsakvariet på deres hjemmeside. Et lille tip: medbring et vandtæt forklæde til børnene, et håndklæde og nogle snacks, hvis I regner med at blive der i længere tid. Der er en fin lille butik, men ingen mad.

 

Tags: ,

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Akvarier i Danmark - Vilde Vide Verden : Vilde Vide Verden | 18. november 2016
 1. Anne Dorthe siger:

  Det kendte jeg faktisk ikke til, men lyder rigtig interessant 🙂
  Familien har besøgt de “store” af slagsen, så måske dette kunne have interesse, selvom de er ved at være lidt oppe i alderen 🙂

  • Heidi Elberling siger:

   Dejligt, at jeg har hjulpet jer til at finde et nyt akvarium 🙂 Vi elsker selv at besøge akvarier!

   Øresundsakvariet hører under Københavns Universitet, så der er også interessante oplevelser for større børn. Om sommeren kan man prøve fx marsvinsafari og snorkelsafari.

   Jeg lægger et indlæg på om et par dage med en oversigt over danske akvarier (dem jeg har kunne finde), så det vil måske også være interessant for jer 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *