Skattejagt i naturen

Filed in Aktiviteter by on 10. marts 2017 0 Comments

Elsker du at dine børn er udenfor? Brokker børnene sig over, at de ikke ved, hvad de skal lave? Så send dem på skattejagt! Det fantastiske er nemlig, at skattejagt er sjovt på alle tider af året.

Mine børn elsker i hvert fald skattejagt. Der er noget tilfredsstillende ved at krydse ting af på en liste – og ved at få en belønning bagefter.

Foto: pige med klokkeskilla – den var nok ikke så svær at finde, Pixabay

Basalt set skal der blot laves en liste over ting, der skal findes. Det kan være ting i haven, i parken, i skoven, på stranden – eller hvor I nu befinder jer. Det kan gøres let eller svært afhængigt af børnene alder – og børnene kan sagtens være med til at lave listen.

I kan finde min seneste liste her – lige til at printe ud (og en Word udgave her til jer, der vil ændre i dokumentet).

Aftal eventuelt hvor lang tid skattejagten skal vare.

Del gerne børnene op i hold. Der kan sagtens kun være et hold. Jeg synes, det fungerer bedst med to-fire børn på samme hold, men børnene kan godt gøre det alene – eller mange sammen. En god anledning til at øve samarbejde og uddelegering, men måske er det alligevel en god ide lige at tage en snak med børnene om, hvordan de fordeler opgaverne!

Giv hvert hold en kopi af listen og et par blyanter. Hvis de skal samle ting, så find også kurve, spande eller poser til børnene. Men faktisk behøver de ikke samle ting. Børnene kan også tage fotos – eller skrive navnene på det de finder, fx blomster- eller fuglenavne. Til de helt små børn kan I tage en tom æggebakke og lægge billeder i rummene af de ting, der skal findes.

Og så er det bare at sige: 1 – 2 – 3 PARAT START!

Imens børnene farer omkring udenfor, så kan du drikke en kop te – og finde en belønning. Det behøver ikke at være en stor belønning – men noget skal der til for at fejre, at de kommer i mål.

God skattejagt!

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *