Dyrenes museum er altid åbent
Dyrenes Museum af Katie Scott og Jenny Broom er – som forlaget skriver – et besøg på et naturhistorisk museum i bogform. Den udkom i 2015, men jeg er først faldet over den nu. I bogen kan man lære mere om 160 forskellige dyrearter. Bogen egner sig til højtlæsning fra 6 år og selvlæsning fra 12 år. Det unikke ved bogen er de flotte, gammeldags illustrationer – og selve opdelingen. Den følger nemlig livets træ.
Kender I livets træ? Det var Darwin, der startede med at vise arternes indbyrdes placering med et stamtræ. Det viser den evolutionære sammenhæng mellem de forskellige arter. Det er ret fascinerende for man kan se, hvordan alle arter opstår fra en fælles grundform – og så kan man ellers følge livets udvikling i form af nye grene, kviste og knopper. Forbavsende mange arter har beholdt deres placering, men der sker hele tiden ændringer. Nye undersøgelser og nye teknikker giver løbende forskerne ny information.
I Dyrenes Museum er der seks sale med udstillinger af dyr og habitater: hvirvelløse dyr, fisk, padder, krybdyr, fugle og pattedyr. Arterne bliver præsenteret med både billeder og tekst. Det er medrivende læsning med mange sjove fakta – og også en skøn bog blot at bladre i. En oplagt gaveide til både børn og voksne, der elsker natur og kunst.
I serien ’Museet er åbent’ er også udkommet bøgerne Botanicum og Story of Life: Evolution og såmænd også en malebog og aktivitetsbøger. Men de er altså desværre ikke tilgængelige på dansk. Flere af bøgerne findes dog på svensk.
Nu ved I at Dyrenes Museum altid er åbent, så skynd jer at købe eller låne bogen – og lær noget om dyrenes udvikling.