Drivning af forårsgrene

Filed in Aktiviteter by on 7. marts 2017 0 Comments

Foråret lader tilsyneladende vente på sig, men vi kan heldigvis skabe forår indenfor i stedet. Det er nemlig dejligt nemt at fylde hjemmet med forårets første grene ved at drive dem frem. Skønt og livsbekræftende!

Det eneste I behøver til drivning af forårsgrene er en skarp beskærersaks, nogle grene og en vase med lidt vand.

Generelt er de tidligt blomstrende buske og træer lettest at drive frem. Vi prøver jo at snyde dem til at tro, at det allerede er forår. Så prøv med fx birk, blodribs, fjeldribs, forsytia, hassel, kirsebær, kvæde, lærk, mirabel eller pil. De senere blomstrende buske og træer som fx kastanje, magnolie, paradisæble og æble er det bedst at vente lidt med.

Foto: forårsgrene, Pixabay

Sådan gør I

Grenene til drivning skal klippes af med et rent, skråt snit en dag, hvor det ikke er frost. Hvis I vil have blomster, så vælg grene med mange blomsterknopper. Blomsterknopperne er oftest større og mere runde i det.

Sæt grenene i lunkent vand, så snart de kommer ind. Det er en god ide at fjerne knopper og kviste, der er under vandoverfladen – og husk at skifte vandet ofte. Og stil så grenene lyst. Om natten må de meget gerne stå køligt.

De nøgne grene kan i løbet af en til fire uger drives frem til en smuk og forårskåd buket.

God fornøjelse!

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *