Det er forår – sådan da!

Filed in Aktiviteter by on 3. marts 2017 0 Comments

Ifølge kalenderen er det nu officielt forår. Temperaturen holder sig dog omkring frysepunktet, så det kan være svært at komme rigtigt i forårshumør. Men det pibler op med forårsløg, gæssene gækker døgnet rundt, og dagene er blevet væsentlig længere – så selv om vejret ikke ved det, så er foråret altså lige rundt om hjørnet! Sollyset virker mærkelig skarpt i alt det vinterbrune og nøgne, så det bliver skønt at se naturen vågne igen. Det er som om hele verden bliver skabt på ny, når alt grønnes.

Vi nåede ikke mange af vinter-planerne i år. Vi brugte i stedet tiden på at sælge og købe hus – og er nu flyttet på landet. Det glæder vi os meget over – og omgivet af sø og mark skal vi nyde naturens gang i fulde drag.

I haven er flere fugle begyndt at synge. Hvis I ikke allerede har gjort det, så kan I endnu nå at sætte fuglekasser op til dem. Det er så hyggeligt med fugleunger i haven senere på året. Se en sjov ide til at pynte spurverækkehuse her.

Foto: forårsblade, Pexels

Pilens gæslinger blomstrer

Pilen blomstrer allerede ved søen. Dens små, dunede blomsterstande kaldes gæslinger. Her i det tidlige forår, er de vigtige for insekterne. For det er jo ikke kun fuglene, der fortæller, at vinteren nu gerne må slippe sit tag. I takt med at temperaturerne stiger, vågner insekterne.

Et af de første insekter er humlebien. Den kan I læse mere om her. Humlebien er glad for pilen og kan ofte findes summende rundt blandt blomsterstandene. Vi har dog endnu ikke set den første i år. Om natten besøges pilen af forskellige slags natsommerfugle – og når der kommer en lun aften, så skal vi helt klart ud med lommelygte for at kigge på dem. Måske det også var en ide for jer?

Citronsommerfugle

Her i familien har vi startet en lille konkurrence om, hvem der først får øje på en sommerfugl. Det bliver nok den smukke citronsommerfugl, der inden længe flyver rundt og fortæller, at nu er det altså rigtigt forår. Den overvintrer som voksen, og derfor kommer den tidligt frem. Den har travlt med at samle nektar, når den vågner – og er rigtig glad for pilen (og andre gule blomster). Så vi ved, hvor vi skal kigge efter den.

Nu skal vi bare nyde de næste mange måneder, hvor der bliver varmere og lysere – og mere og mere liv – for hver dag, der går. Der er heldigvis længe til, at det bliver koldt og mørkt – og til at man skal tænke på at overvintre, hvis man er en citronsommerfugl.

 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *