Det er efterår

Filed in Aktiviteter by on 12. oktober 2016 0 Comments

Dagene bliver kortere, skyggerne længere og den kolde luft bider i kinderne. Her i familien er vi flere, der har brugt måneder – okay uger – på at tælle ned til efteråret. Så nu hvor vores favoritårstid endelig er her, har jeg lavet en liste over aktiviteter, som vi glæder os til. Måske I også har nogle favoritaktiviteter, der hører efteråret til?

1.       Nætterne er smukke og stjerneklare, så vi skal helt klart have fundet det varme tøj frem og ud at se på stjerner. Her i oktober er det perfekt at kigge efter stjerneskud; noget vores piger stadig har til gode at se. Læs mere om stjernehimlen her.

2.       Skovene står smukt klædt i efterårsfarver. Den krydrede duft af muld og forfald er fantastisk. Vi skal sparke til bladbunker – og samle blade til at tage med hjem. Hvis I mangler ideer til at være kreative med efterårets blade, så opret en profil på Pinterest og søg på ’fall leaves crafts’. Der er masser af inspiration at hente.

efteraarsbladeFoto: efterårsblade, Pixabay

3.       Dyrene har travlt med at gøre sig klar til vinteren, og vi vil gøre noget godt for dem – og os selv! I år prøver vi måske at lave en egerncafé. De kønne og humørfyldte dyr er nemlig en fornøjelse at kigge på i haven.

4.       Er der noget mere skønt end at bide i et æble plukket direkte fra træet? Vi har i år masser af æbler i haven, men ellers plejer vi at tage ud og plukke æbler i en lokal plantage. Frydenlund Frugtplantage er virkelig hyggelig og sælger – ud over mange slags æbler – også den skønneste æblemost. Har I nogle lokale plantager, som I kan anbefale?

5.       Efterår er også lig med hygge og varme. Så vi skal tænde op i brændeovnen, bage æbletærter og udskære græskar. Mens græskarhovederne lyser op udenfor, skal vi lave græskarsuppe af resterne.

Nyd jeres efterår!

 

Tags: ,

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *