Naturens Dag

Filed in Udflugter by on 6. september 2016 0 Comments

Naturens Dag er Friluftsrådets og Danmarks Naturfredningsforenings årlige mærkedag. Den falder altid den anden søndag i september – og det er i år den 11. september. Formålet med dagen er at få børn og voksne ud i naturen; at give dem gode naturoplevelser. På selve dagen tilbydes et væld af aktiviteter – og håbet er selvfølgelig, at dagen inspirerer os til at deltage i natur- og friluftsaktiviteter resten af året.

Naturens dagFoto: Naturens Dag

I 2016 er temaet Natur uden alder. Fokus er på at åbne naturen for børnefamilier og bedsteforældre, lærere og pædagoger. Undersøgelser viser nemlig, at børn i dag er halvt så meget i naturen, som deres bedsteforældre var, da de var børn – og det er jo uheldigt, når børn, der bruger naturen, er sunde, glade og kloge – og vokser op som ansvarlige voksne, der beskytter naturen.

Der er mange, forskellige arrangementer landet over – og de er åbne for alle, der har lyst til at tage ud i naturen. I kan finde en oversigt over arrangementer på Naturens Dags hjemmeside. Her kan man bl.a. søge på postnummer. Hvis der ikke lige er noget på jeres eget postnummer, så find den nærmeste afdeling af Danmarks Naturfredningsforening og søg på deres postnummer. Så klik ind på hjemmesiden og find ud af, om I skal på vandretur, kanotur, svampetur eller nattetur. Vi har valgt det sidste.

 

Tags: ,

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *