Den magiske skolebus

Filed in Anmeldelser by on 11. september 2016 0 Comments

Mon I kender serien om Den magiske skolebus? Jeg fik den anbefalet for nylig, og hvis I leder efter en sjov og anderledes fagbog til jeres børn, så prøv at finde den. Der er kun nogle få bøger i serien på dansk, men på engelsk er der tæt på 100 bøger. Serien er den mest solgte science-bog for børn på verdensplan.

Bøgerne er en unik blanding af underholdning og naturvidenskab og fyldt med fakta og viden. De kan læses på flere niveauer, da handlingen foregår på flere planer. Målgruppen er de 6-10 årige til højtlæsning, men større børn kan have fornøjelse af at læse dem selv. Bøgerne ligner umiddelbart billedbøger, men de er proppet med viden, og illustrationerne hjælper med at formidle de ret vanskelige emner.

DenMagiskeSkolebusSerien handler om den skøre naturfagslærer Frk. Flimmer, der tager sine elever med på de mest utrolige ture i den magiske skolebus. På dansk kan man komme ind i jordens indre eller ind i menneskets krop eller tilbage til dinosaurernes tid med den magiske skolebus. På engelsk er der selvsagt mange flere muligheder. Måske en oplagt mulighed for samtidig at øve engelsk?

Den magiske skolebus er også en tv-serie. Den blev vist i mere end 18 år og set i flere end 39 lande. I kan finde nogle af afsnittene på Youtube. De er lavet i klassisk (gammeldags) tegnefilmstil, men her i 2016 kommer der på Netflix 26 nye computeranimerede afsnit af serien. De kommer til at hedde The Magic School Bus 360°. De utrolige ture i videnskabens forunderlige verden giver børn en enestående mulighed for at se, lære og udforske – til at tænke kritisk og kreativt – og forhåbentligt til at blive interesseret i naturvidenskab. Ærgerligt for os uden Netflix!

 

Tags: ,

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *