Ugens naturoplevelse

Filed in Aktiviteter by on 30. august 2016 0 Comments

Danmarks Naturfredningsforenings Naturkatapult udsender ugentligt et nyhedsbrev, der hedder Ugens naturoplevelse. Kender I det? I denne uge handler det om bær; nærmere bestemt om at trække bær på snor. Det skal vi helt klart prøve.

Hvis I gerne vil ud i naturen, men mangler idéer til, hvad I skal foretage jer, så tilmeld jer Naturkatapultens nyhedsbrev eller kig på deres hjemmeside. Der er nemlig et væld af idéer til hvad børnefamilier kan lave i naturen. Ideerne beskrives hver især i en PDF, der er nem lige at printe.

Bær på snor.

Sensommeren bugner af bær. Rønnebær, hyben, tyttebær, havtorn og flere. Mange af dem er lige til at putte i munden og nyde på stedet, andre skal måske syltes først og kommes på glas og flasker, så man kan nyde sommerens overflod på andre tider af året.

Bærrene er farverige og smukke, så prøv at trække dem på snor – brug kun de hårde bær, som ikke brister og smitter af. Brug dem som halskæder eller hæng dem op i træerne, så de pynter, og så fuglene får glæde af dem.

HavtornFoto: rønnebær, Pixabay

Børn i dag opholder sig langt mindre i naturen end deres forældre og bedsteforældre gjorde, og så er det jo rart at få serveret forslag til naturaktiviteter på et sølvfad. Bål og snobrød, huler i haven, krabbefangst, drageflyvning, bygning af fuglekasser. Der er så meget, man kan lave i naturen – året rundt og alle steder. Det er sjovt og samtidig sundt for sjæl og legeme.

 

Tags: ,

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *