Frø kan sove

Filed in Anmeldelser by on 4. august 2016 0 Comments

Frø kan sove af Dianna Hutts Aston og Sylvia Long er en forunderlig og æstetisk introduktion til en verden af frø og planter. Bogen er meget aktuel på denne årstid, hvor mange planter netop står med frø. Anbefales til højtlæsning for børn fra 6 år og selvlæsning fra 10 år.

Forfatteren tager læserne på en hurtig rundtur i alt det grundlæggende om frø. Vi lærer om frøenes dvaletilstand, om hvordan de spredes og spirer. Viden om naturen serveret på et sølvfad – og krydret med sjove fakta. Om frø, der er mikroskopiske små. Om frø, der er kæmpe store. Om frø, der spredes med vinden, vandet – eller jeres løbesko. Om frø, der spirer hurtigt. Og om frø, der først spirer efter mange år.

Frø kan soveDe smukke og fascinerende illustrationer gør bogen til noget særligt og er et godt udgangspunkt for en snak om naturens forunderlige variation. Måske I også får lyst til at gå på jagt efter smukke og sælsomme frø? Kig i køkkenet efter ærter og bønner; i haven, parken og naturen efter tørre frøstande. Saml frøene i små æsker og kig på dem med en lup. Måske var det en ide med en frøsamling?

Bogen er udsolgt fra forlaget, men kan findes på biblioteket.

Af samme forfatter og illustrator findes også følgende billedbøger. Bøgerne er alle en smuk hyldest til naturens fantastiske og fascinerende variation.

  • Æg er stille

En smuk fortælling om altings begyndelse. Den handler om æg, om fugleæg og æg fra fisk og insekter. Nok er et æg stille, men pludselig bryder livet frem.

  • En sommerfugl må vente

En beskrivelse af sommerfuglens livsforløb fra ægget lægges, over larve- og puppestadierne, til den færdigudviklede sommerfugl slår vingerne ud.

  • Klipper er ikke bare faste

Bogen viser forskellige sten i alverdens farver. Den beskriver hvad klipper består af, og om at sten kan bruges af både dyr og mennesker til redskaber, kunst og meget andet.

 

Tags: ,

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *