Det er sensommer

Filed in Aktiviteter by on 9. august 2016 0 Comments

Sensommeren er en af mine favoritårstider. På en god dag er luften klar og sprød, og der er en ro over landskabet, som er næsten meditativ. Man kan fornemme, at naturen så småt begynder at pakke sammen til vinterens komme, men dagene er stadig lune – og det skal nydes.

SensommerVi har derfor lagt planer.

  1. Det er høsttid. Vi vil spise brombær, lave blommemarmelade og koge hybensuppe. Har I prøvet at lave hybensuppe? Hvis ikke, så kast jer ud i det. Hyben kan samles gratis mange steder. Det er en klassisk svensk dessert (nyponsoppa) – nem at lave, lækker og sund. Men pas på, når kernerne tages ud – de klør!
  2. Lige nu blomstrer vores sommerfuglebusk, og luften er fuld af dagpåfugleøje. De er så smukke. Men næste år vil vi gerne have flere sommerfugle, så derfor vil vi plante nogle sommerfugle-stauder i haven. Mere om det senere.
  3. Vi skal en tur i vores lokale skov. Langs stierne vokser nemlig springbalsamin. Dens frugt er en springkapsel, og børnene elsker at røre ved kapslerne, når de er modne. De eksploderer nemlig i hånden, mens frøene springer langt omkring. I kan læse mere om springbalsamin her på Danmarks floras hjemmeside.
  4. Måske vi også finder nogle skarnbasser i skoven. Hvis vi gør, er jeg sikker på, at vi skal have et par stykker med hjem som midlertidige kæledyr. Derfor vil jeg læse Skoven i skolens side om at lave terrarier til små dyr. Hvis I vil læse mere om skarnbassen, så se hvad jeg tidligere har skrevet her.
  5. Vi har skilt vores gamle insektbo ad, så vi skal have lavet et nyt. Måske vi skal samle materiale til det, når vi nu alligevel skal i skoven. I kan se her, hvordan I nemt kan lave et insektbo til haven.
  6. Det er med at nyde aftenerne og nætterne udenfor, mens de stadig er relativt lune. Så find tæpperne og stearinlysene frem. Som noget nyt, har vi tænkt os at prøve at overnatte i et shelter i skoven. Men det hører I mere om i næste uge.

Hvad glæder I jer til her i sensommeren?

 

Tags: ,

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *