Tag på dyrskue

Filed in Udflugter by on 31. maj 2016 0 Comments

Sommertid er dyrskuetid, og hvis I holder af dyr, er det oplagt at besøge det nærmeste dyrskue. Ofte er der både heste, køer, hunde, kaniner og høns – samt masser af andre oplevelser for børn; alt fra store maskiner til opvisninger krydret med madboder og tivoli. Et dyrskue er en hel folkefest!

Danmarks største dyrskue, Roskilde Dyrskue, afholdes næste weekend den 3-5. juni. Så pak børnene og solcremen og tag på skue. Hvis I kigger forbi Roskilde Dyrskues hjemmeside, finder I en masse praktisk information inklusiv kort med børneruter.

Der afholdes to andre større skuer i Danmark: Det Fynske Dyrskue den 10-12. juni og Landsskuet i Herning den 30. juni – 2. juli. Desuden er der flere mindre skuer. I finder en oversigt over alle dyrskuerne her.

DyrskueFoto: Pexels

Hvis børnene spørger, hvad et dyrskue er, så forklar dem, at traditionelt var et dyrskue – som navnet siger – et sted man så på dyr. Det var en offentlig fremvisning af husdyr; et sted hvor dyrene blev bedømt og præmieret efter race, alder og køn. Formålet var at finde de bedste dyr til den videre avl.

Der har været dyrskuer i Danmark i omkring 200 år. De første blev afholdt i begyndelsen af 1800-tallet, og de var væsentlige for avlen. I mange år var der primært lokale dyrskuer, men i slutningen af 1800-tallet begyndte man at afholde fællesskuer dækkende større områder – og sådan er det også i dag. Nu har dyrskuerne dog ikke betydning for avlen, man bruger andre metoder til at udvælge avlsdyr, men fagfolk finder stadig viden og inspiration på skuerne.

For os andre er det mest for sjov – så tag af sted og få en oplevelse!

 

Tags: ,

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *