Græsk mytologi

Filed in Anmeldelser by on 12. maj 2016 0 Comments

Hvordan har I det med græsk mytologi? For mange var oldtidskundskab et hadefag i gymnasiet, men det er der nu en løsning på – nemlig den spændende fantasyserie om Percy Jackson og olymperne af Rick Riordan. Så har I børn fra omkring 9-10 år, der skal underholdes med oplæsning, mens de lærer noget – eller større børn, der kan læse selv og skal forberedes på græsk mytologi, så kast jer over Lyntyven, som første bind i serien hedder. Selvom bøgerne er skrevet til børn, så kan voksne sagtens læse med – ligesom med Harry Potter bøgerne.

I serien følger vi den 12-årige Percy Jackson og hans møde med de græske guder og mytologiske væsener, som viser sig stadig at være særdeles levende. Percy er selv halvblods, søn af Poseidon og en dødelig – altså en helt in spe. Sammen med sine to venner, satyren Groover og kloge Annabeth, endnu en halvblods, tager de på mission for at redde Olympen og verden fra krig mellem guderne.

LyntyvenPersonligt ville jeg kaste mig over serien, hvis jeg skulle på ferie til Grækenland – for hvem var det lige Zeus og Hera var? Eller Athene og Persefone? Eller hvad med Karybdis og Medusa? Skal I rent faktisk til Grækenland og rejser med selskabet Apollo, så skænk det en tanke, at Apollo er den romerske version af den græske gud Apollon, solens og musikkens gud – hvilket jo er meget passende for et rejseselskab.

Bøgerne er skrevet i et letflydende sprog, har et højt tempo og er fulde af spænding og humor – men altså også lærerige. Brugen af græsk mytologi fungerer godt, og man drukner ikke i information. Faktisk får man lyst til at sætte sig mere ind i den græske mytologi. På forfatterens hjemmeside findes en hel del supplerende materiale på engelsk; endda en portal for skolelærere. Rick Riordan har selv været lærer og er uddannet i historie.

Serien består af følgende bøger

  • Lyntyven
  • Uhyrenes hav
  • Titanens forbandelse
  • Slaget i Labyrinten
  • Den sidste Olymper

Bøgerne findes også som lydbøger og kan lånes på eReolen. Perfekte til lange køreture i Emil J. Rørbye fine oplæsning.

De første to bind i serien er også filmatiseret – men selvom filmene er underholdende, så forsvinder alle de mere lærerig aspekter. Filmene anbefales fra 11 år.

Hvis man efter endt læsning vil have mere græsk mytologi, så har Rick Riordan også skrevet serien Olympens helte på 5 bøger, som man kan fortsætte med. Serien har Percy Jackson som en af hovedpersonerne.

 

Tags: ,

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *