Det magiske hus i træet

Filed in Anmeldelser by on 26. februar 2016 0 Comments

Det magiske hus i træet af Mary Pope Osborne er en skøn serie af bøger velegnet til højtlæsning for børn fra 5 år og til selvlæsning for drenge og piger fra omkring 8 år. Bøgerne kombinerer spænding og fakta og er en underholdende introduktion til en uendelighed af emner. Hvis I er interesserede i historie på den sjove måde, så kan serien varmt anbefales.

Børnene Anne og Jacob opdager en dag et magisk træhus fyldt med bøger og eventyr. Huset fører dem rundt i verden og tiden – i første bog helt tilbage til forhistorisk tid, hvor der var dinosaurer – ikke helt ufarligt! I de næste bøger kommer Anne og Jacob på eventyr i riddertiden og i det gamle Ægypten og møder en flok grusomme pirater. Senere kommer de til vikingetiden og det gamle Grækenland, og sådan fortsætter det. De spændende historier er krydret med myter og historier fra de forskellige kulturer, de besøger. Flere af bøgerne slutter med et verdenskort eller et fakta-afsnit. På alle rejserne når de kun på et hængende hår tilbage.

MagiskeHusITræetBøgerne er hurtigt læste. Perfekte til læsetræning med en lix på omkring 20. Mange børn elsker serier – og med 24 at tage af, så er det blot at begynde fra en ende af. Selv om bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden, så har man mest glæde af at læse dem i rækkefølge.

Bøgerne kan lånes på biblioteket – eller købes for omkring 60 kr. Flere af bøgerne er udsolgt, men et nyt oplag er vist under forberedelse.

På engelsk består serien af 55 bøger. Har man først læst dem på dansk, så er den engelske udgave virkelig god sprog-træning. Hvis ikke jeres eget bibliotek har dem, så find dem på bibliotek.dk. I USA koster de kun ca. $3 stykket, så skal I på ferie på den anden side af Atlanten, er bøgerne en overkommelig investering.

God læselyst!

 

Tags: ,

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *