Orlaprisen

Filed in Anmeldelser by on 24. januar 2016 0 Comments

Kender I Orlaprisen? Børnenes bogpris uddeles i år for 11. gang. Den er opkaldt efter Ole Lund Kierkegaards legendariske karakter Orla Frøsnapper, og kåringen er arrangeret af DR og Læselyst – et program for børn, bøger og læsning.

Orlaprisen er åben for børn og unges stemmer fra den 18. januar til den 18. april. Så klik ind her sammen med jeres børn, så de kan stemme på deres favorit. På siden kan I også høre et kort uddrag af de nominerede bøger. De tre bøger med flest stemmer kommer i finalen, og vinderen kåres den 28. maj. (Tilføjelse: Afstemningen er nu slut. Vinderen blev Karmaboy – kometen og den onde numsekløe af Jacob Riising.)

OrlaprisenDer er børnelitteratur om både heste og elefanter, zombier og provinspiger blandt de 12 nominerede bøger

 • Ditte og Lady (Hestene fra ponygården) af Ina Brun
 • Elefantstenen af Oliver Zahle
 • Eventyrbogen af Peter Madsen
 • Feernes Ø – Den gyldne sti af Trine Bundsgaard
 • Freakshow – De falske freaks af Nicole Boyle Rødtnes og Ellen Holmboe
 • Gamerz – De ukendte af Kasper Hoff
 • Jagten på den talende hund af Morten Dürr og Bo Skjoldborg
 • Jonny Nekrotic – Zombiepesten af Emil Blichfeldt
 • Karmaboy – kometen og den onde numsekløe af Jacob Riising
 • Provinspiger (Sommerfugl-serien) af Louise Roholte
 • Uhyggelige fester af Sabine Lemire
 • Villads fra Valby laver en film – og andre godnathistorier af Anne Sofie Hammer

Vi har faktisk kun læst en enkelt af dem. Nemlig Elefantstenen af Oliver Zahle, som jeg tidligere har skrevet en anmeldelse af her på Vilde Vide Verden. Så der er nok at tage fat på for os. Fire af bøgerne findes heldigvis på e-reolen. Mon I kan anbefale nogle af de andre bøger?

I kan finde de tidligere vindere af Orlaprisen her. Frem til 2010 var der nomineringer i fire kategorier, men fra 2012 blev det skåret ned til én kategori. Hvis I mangler inspiration til læsningen, så er de tidligere vindere sikkert et godt sted at starte. I kan også google de nominerede fra de enkelte år.

 

Tags: ,

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *