Islygte

Filed in Aktiviteter by on 21. januar 2016 0 Comments

Skab lys og liv i den mørke vinterhave med en smuk islygte. Det er et nemt gør-det-selv projekt for børnene. De skal blot have lidt hjælp til at finde materialer.

Lygterne holder længe i frostvejr. Ikke så længe i tøvejr. Men en islygte tager ingen tid at lave, så kast jer ud i det alligevel.

Thumbnail_islygte

1. Start med at finde to frostsikre skåle eller spande, der passer ind i hinanden. I kan også bruge opskårne sodavandsflasker. Eller en stor beholder med plads til flere små beholdere.

2. Hæld et par centimeter vand i den største og sæt den i fryseren eller udenfor i frostvejr. Hvis I vil have en kulørt lygte, så hæld lidt frugtfarve i vandet.

3. Når bunden er frossen efter nogle timer, så placer den næste beholder ovenpå denne. Læg noget tungt i den, fx grus eller sten.

4. Fyld så vand i mellemrummet mellem beholderne, indtil det når den ønskede højde. Frys igen. Hvis I vil have en flerfarvet lygte, så fyld farvet vand på og frys ad flere omgange.

5. Når vandet er frossent, så skyl beholderne med vand. Det får dem til at løsne sig. Sæt derefter et fyrfadslys eller bloklys i – eller hvis det blæser: udendørs lys med brede væger.

Nu har I en fin islygte. Stil islygten et sted, hvor I kan nyde den inde fra varmen. Eller brug den ved hoveddøren til at give en stemningsfuld velkomst.

Hvis I er modige, så prøv at lave islygter af balloner! Fyld vand i en ballon og slå knude på. Frys ballonen indtil den er frossen udenpå, men stadig flydende indeni. Tag den ud og prik hul på ballonen og fjern vandet i midten. Nu kan I sætte lyset her. Nyd lygtens smukke facon.

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *