Snefnug

Filed in Viden by on 18. december 2015 4 Comments

Sandsynligheden for hvid jul er efterhånden lig nul. Men i stedet for at se på snefnug, der daler fra himlen, kan I tage et kig på Don Komarechkas fotografier af snefnug. Den canadiske fotograf udforsker en verden, der ikke kan ses med det blotte øje, og fotografierne er overjordisk smukke. Man kan næste ikke tro, at de er ægte.

I kan se de betagende fotos i hans online snefnug galleri.

SnefnugFoto: Don Komarechka, uddrag

Don Komarechka udgav for et par år siden bogen Sky Crystals: Unraveling the Mysteries of Snowflakes. Den kan købes via hans hjemmeside. I år har han så produceret en poster The snowflake, der kan købes samme sted. Den viser en samling af smukke snefnug gengivet i deres relative størrelsesforhold. Naturligt er snefnuggenes diametre fra 0,2 mm til 11 mm.

Hvis man klikker ind på poster-siden, kan man se et foto af et snefnug før og efter redigering. Børnene kan desuden lege en grafisk udgave af Hvor er Holger? De skal finde 20 forskellige snefnug på den store poster. Det er nok nødvendigt med en stor skærm.

Don Komarechka fortæller, at forskellige snestorme producerer forskellige typer snefnug. De enkelte snefnug er alle forskellige, men kun nogle er symmetriske. Andelen af smukke snefnug i sneen i forhold til grimme er derfor relativ lav.

Don Komarechkas teknik er forholdsvis simpel, men meget tidskrævende. Han bruger et makro-objektiv til at fotografere nyfaldne snefnug på en gammel vante. For at snefnuggene ikke skal miste form for hurtigt, skal det være rigtigt koldt. Nok mere koldt end det oftest er i Danmark. For hvert snefnug tager han så hundredevis af fotos, hvorefter han bruger 4-5 timer på at sætte omkring 40 af disse sammen for at sikre, at hele snefnugget er i fokus på det endelige billede.

 

Tags: ,

Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Annemette siger:

    Hvor er de vidunderlig smukke ! …er ret vild med de ting du skriver i din blog 😀

  2. Margaret Currie siger:

    Hi Heidi, Great to see your blog!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *