Insekthotel

Filed in Aktiviteter by on 10. november 2015 0 Comments

Har du et insekthotel i din have? Der findes mange flotte femstjernede af slagsen. De kan enten købes eller produceres selv. Hvis du ikke allerede har et, kommer her et hurtigt forslag til et simpelt et-stjernet hotel. Et som alligevel pynter i haven, og som børnene selv kan nå at lave, inden det bliver vinter.

Simpelt insekthotel

Hvorfor i det hele taget lave et insekthotel, tænker du måske. Svaret er ganske enkelt, at et insekthotel giver insekterne mulighed for at yngle, skjule sig og overvintre. Mange haver er så ryddelige, at insekterne faktisk mangler steder, hvor de kan finde beskyttelse. Og insekter er vigtige. De giver liv til haven, føde til fuglene og bestøvning af dine frugttræer.

Dette simple insekthotel består blot af et bundt grene eller bambus holdt sammen med en snor. Måske en hampesnor for synets skyld. Brug gerne grene af forskellige tykkelser, da det skaber uensartede hulrum. Hæng insektboet op et sted, hvor I kan nyde synet. Eller lav flere og læg dem rundt omkring i haven.

Til foråret, når det er tid for insekterne at komme frem, så tag insektboet ned og skil det ad. Se hvilke insekter, der har været fristet til at flytte på hotel.

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *