Fotoudstillingen Udzungwa

Filed in Udflugter by on 26. november 2015 0 Comments

Geologisk Museum har i øjeblikket en fin lille fotoudstilling Udzungwa – regnskoven på bjerget. Den er åben indtil den 31. marts 2016. Selv om udstillingen ikke er en lang rejse værd, så kig ind, hvis I alligevel kommer forbi. Udstillingen er nemlig et godt afsæt for en snak med børnene om, at hele vores klode endnu ikke er kortlagt og beskrevet i detaljer – men tværtimod rummer underlige, hidtil ukendte væsener. Som fx edderkoppen, der sidder på lur og kaster sit net over byttet.

Udzungwa er et navn, der kan sætte fantasien i gang – og med rette. Det er et regnskovsområde i hjertet af Tanzania, som stort set var ukendt indtil for 35 år siden. Udstillingen dokumenterer udforskningen af området, og nogle af de fund forskerne har gjort: dyr og planter i alle tænkelige og utænkelige former og farver.

ThumbnailFoto: Michele Menegon via Statens Naturhistoriske Museums hjemmeside

Rigdommen af dyr og planter er unik på verdensplan – og mange af de arter, man har opdaget der, er endemiske. Det vil sige, at de ikke er fundet andre steder i verden. Man kan ikke andet end forundres over, at de i området har fundet 540 endemiske arter af sommerfugle. Og hvem ved, hvad der endnu er derude, der skal opdages?

Selve indgangen til Geologisk Museum understøtter denne fornemmelse af det uopdagede. De fleste børn (og voksne), der træder ind her, må tænke, at stedet rummer uanede undere og oplevelser. Tænk hvad man kan finde, hvis man bevæger sig ind gennem de dunkle porte eller op ad trapperne? Desværre synes jeg, at de permanente udstillinger på museet er ret svært tilgængelige, men børn med et stensamler-gen skal nok finde meget at beundre i den store mineralsamling.

Lidt praktisk: Udstillingen består af et halvt hundrede fotos med små tekster til samt en fin lille film. Forvent at bruge omkring en halv times tid. Entréen er overkommelig og dækker alle udstillingerne: 40 kr. for voksne, 25 kr. for børn. Læs mere om Udzungwa på museets hjemmeside.

 

 

Tags: ,

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *