Foderbræt

Filed in Aktiviteter by on 17. november 2015 0 Comments

Efteråret har rigtigt indhentet os, og det er rart med indendørs sysler. Så vi har været i gang med at dekorere foderbræt til havens fugle. Et kønt foderbræt giver dejligt liv i vinterhaven.

Foderbræt til dekoration kan fx købes hos Panduro eller Vivara, men alle foderbræt af træ kan selvfølgelig dekoreres. Måske en god julegaveide? Enten som mal-selv til børnene eller dekoreret til bedsteforældrene.

Vi har brugt det lille foderbræt fra Panduro og deres udendørsmaling. Find det her. Det flotte foderbræt herunder er dekoreret af min ældste datter.

FoderbrætVi fodrer primært for at få fornøjelse af fuglene. Derfor plejer vi allerede at begynde fordringen om efteråret. Fuglene får dog først svært ved at finde føde, når det bliver frost. Så flokkes de til gengæld om foderbrættet. For når det er koldt, har fuglene brug for ekstra fedtdepoter.

Overordnet set har fodringen nok ikke betydning for fuglebestanden. En hård vinter tynder ud i de svageste individer, men de stærkeste overlever og får unger, når det bliver forår. I meget strenge vintre og også i lokalområdet, kan fodringen dog sikkert have betydning.

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *